Triggerpoint massage workshop

 

Zou het niet geweldig zijn wanneer je zelf je pijnklachten kunt verhelpen?
Als Triggerpointcoach® kan ik  je daarbij helpen.

In een persoonlijke workshop van 1.5 a 2 uur leer ik je om je triggerpoints (spierknopen) te vinden en zelf weg te masseren. Dan heb je voldoende theorie en praktijk gehad om succesvol te beginnen.

Spierknopen zijn de oorzaak van heel veel pijnklachten. Ze maken je spieren korter en stijver waardoor de samenwerkende spieren en gewrichten uit balans raken.

Het gevolg is pijn en dat voel je meestal op andere plaatsen dan waar de triggerpoints
zitten. Daarom kun je jarenlang pijn blijven lijden als een specialist of therapeut niet verder kijkt dan de plaats waar je de pijn voelt.

Hoofdpijn van SCM spier in de hals X zijn  triggerpoints
Misschien vraag je je je af hoe het mogelijk is dat met alle moderne onderzoekmogelijkheden, scans, mri, echo’s etc,
zoiets kleins als een triggerpoint niet gevonden wordt.

Heel eenvoudig; Triggerpoints zie je niet maar je kunt ze wel voelen. Om een triggerpoint te vinden moet je dus je handen gebruiken en weten waar je moet zoeken. Daarbij gebruik je de lichaamskaart die door Travell en Simons is gemaakt en het zelfhulpboek van Clair Davis.

Triggerpoints kunnen behandeld worden met dry needling of F.SM en met triggerpointmassage.
Voordelen van je eigen Triggerpoints wegmasseren.

Pijn is een belangrijk signaal van  je lichaam.

Zelf je triggerpoints masseren maakt je bewust van je houding . Dit helpt je om om in de toekomst nieuwe pijnklachten te voorkomen.
Je hoeft nergens heen, je handen en je hulpmiddel(en) heb je altijd bij de hand. Zelf masseren is kosteloos.  Met massage kunnen alle triggerpoints behandeld worden (met dry needling is dat niet mogelijk)
Onverklaarbare pijn, migraine, rugpijn, kaakpijn, buikpijn, tandpijn, carpaaltunnel tunnel, fibromyalgie, pijn in been of voet etc kunnen veroorzaakt worden door triggerpoints. Ze ontstaan door een verkeerde houding, een val, een operatie, stress en overbelasting etc.

In de laatste 10 jaar heb ik met veel  plezier triggerpoint workshops gegeven.
Elke workshop is anders maar het enthousiasme na afloop is altijd hetzelfde.

Eerder gaf ik workshops voor 3 a 4 personen maar ik heb besloten enkel nog persoonlijk 1 op 1 workshops te geven.

In de workshop wordt aandacht besteed aan;

 • Het begrip triggerpoints en afgeleide pijnHoe je Triggerpoint-massage toepast
  Het gebruik van het boek
  De toepassing van vierpoot, theracane en stuiterbal
  We oefenen om het geleerde in praktijk te brengen
  Factoren zoals voeding, medicatie en lifestyle die triggerpoints in stand houden.
  Heb je al een boek maar is het zelf doen nog lastig en weet je niet precies of je het goed doet dan is een workshop een perfecte aanvulling.

Boeken van Clair Davis en theracanes zijn tijdens de workshop met korting verkrijgbaar.

Ervaringen van cursisten.

Beste Joanna
Eergisteren kreeg ik kramp in mijn nek en daar waar ik in het verleden met smacht wachtte op de afspraak met de masseur heb ik het nu eigenhandig al helemaal eruit.
Ook de kramp in mijn kuit had ik er vrijwel meteen uit. Ik denk dat ik het in eerste instantie heb overschat en zat vol twijfel of ik het wel goed deed. Maar het is zoals jij zegt, als het geen verkeerde pijn geeft en de klachten nemen af, dan kan het haast niet anders dan dat ik op de juiste weg ben.

R van Riel

Dag Joanna,

Ik was vorige week maandagavond bij jouw workshop. Toen ik thuis kwam ben ik meteen mijn boek gaan bestuderen en ben dinsdag overdag direct goed begonnen met de zelfmassages (ca. 12 x die dag). En… de hele dinsdag voelde ik over mijn hele bovenrug/schoudergebied allerlei spierspasmen, net als ‘zenuwtrekjes’. En ’s nachts werd dat alleen maar erger… er gebeurde eindelijk iets in mijn lichaam! Ik voelde nog steeds wel pijn, maar dat ontzettende gevoel van vastgehouden spierspanning werd echt heel snel minder. Ik ben elke dag blijven masseren met de bal tegen de muur (ca. 6 keer per dag) en heb echt ontzettend veel (!!) triggerpoints gevonden in o.a. nek, schouders, monnikskapspier, onderdoorn spier, rugspieren, borstspieren, etc. Kortom: ik blijk er vol mee te zitten, geen wonder dat ik altijd met klachten loop! Maar dankzij jouw workshop weet ik nu waar ik naar moet zoeken en hoe te behandelen! Super bedankt voor je uitleg en hulp daarbij! Ik voel me na een week al veel ‘soepeler’. Mijn nek is veel beweeglijker en ik voel er bijna geen pijn meer in. Wauw!!

Nogmaals super bedankt en tot de volgende workshop! Groeten, Pauline de Wit. Juli 2016

Bedankt voor de goede uitleg en gastvrijheid tijdens de workshop. Ik heb al verschillende keren de behandeling die je mij geleerd hebt toegepast en ik merk het verschil al. Dank je wel
Misschien tot een volgende workschop
Groetjes Lia

Beste Joanna
Als ambitieuze amateur wielrenner heb ik regelmatig pijn en pijntjes waarvan ik ontdekt heb dat ze worden veroorzaakt door triggerpoints en verzuring. Je workshop heeft me een goede handleiding gegeven om er iets aan te doen voor het erger wordt. Erg handige info en samen met de meegenomen magnesiumspray doet het wonderen. Mijn maten hebben er ook plezier van. dank en ga zo door.
Freek

Dag Joanna
Ik heb superveel plezier van de workshop. Mijn balletje gaat altijd mee en rugpijn heb ik eigenlijk niet meer. Wat ook bijzonder is dat ik de hoofdpijnen van mijn zoon heb weg gekregen met masseren. Echt fijn om zelf iets te kunnen doen. Het boek heeft ezelsoren maar dat is een goed teken ? Dank je wel.
Vr groeten Corien T