Ik krijg er altijd een heleboel energie van. Afgelopen dinsdag was het weer zo ver.

Het is altijd een verassing wie er aanschuift maar niet waarom. Het is de wens om zelf iets aan hun pijnklachten te doen. Bij het voorstelrondje hoor ik regelmatig over lange zoektochten en vergeefse behandelingen tot er ergens, soms door een behandelaar het woord ‘Triggerpoints’ valt en dan, ‘suprise’ blijkt het internet vol te staan met informatie.

Soms hebben mensen het zelfhulpboek over Triggerpoints al maar kunnen nog een beetje hulp gebruiken. Soms zijn er fanatieke sporters die acute spierproblemen willen aanpakken voor ze chronisch worden. Soms mensen die graag een familielid of geliefde wil helpen.

Drie uur lang zijn we een kleine, heel diverse familie met maar een doel: Leren hoe je het aanpakt dat de Triggerpoints weggaan en liefst wegblijven zodat je weer pijnvrij wordt.

Het is superleuk om de aha.. ..au ja hier zitten ze en ohhh ….dat voelt gelijk beter,  te horen.
(In mijn enthousiasme moet ik oppassen dat ik ze niet overstelp me te veel informatie)

Een ding dat niet veel met Triggerpoints, maar alles met wegnemen van de pijnklachten te maken heeft, doe ik standaard. Dat is checken van beenlengte volgens de Dorn methode en de zelfcorrectie aanleren als dat nodig is.

Het is ongelofelijk dat dit niet algemeen wordt gedaan bij lichaamspijn. Het kost maar een paar minuten. Vaak maakt de zachte correctie via de Dorn methode meteen een enorm verschil en staat iemand weer recht en in balans op zijn benen. Een van de aanwezige ladies merkte op; ‘Dit zou elke fysio toch moeten doen, of is dit te gemakkelijk?’

Ik kan wel een boek vol schrijven met verhalen en anekdotes over de workshops in de afgelopen 10 jaar maar daar is dit blog natuurlijk niet voor.

Hieronder heb ik mijn –Tips voor zelf-massage van Triggerpoints gezet-. Je kunt ze gratis downloaden.  Wil je meer hulp en uitleg kom dan naar de workshops in 2019. Tips voor Triggerpointmassage. Essential E. 2018-12

november 21st, 2018

Posted In: Gezondheid, Tips-bij-pijn, Workshop