Vergoeding

 

Als natuurgeneeskundige ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze; VBAG, onder licentienummer 2.050804A (A licentie) – en als A – therapeut ingeschreven in RBCZ en TCZ. Aangesloten bij het SKAG.

Ik werk conform de nieuwe AVG Privacy wetgeving

Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels van zorgverzekeraars veranderd.
Voor consumenten is het hierdoor onduidelijker geworden welke zorg wel en welke niet vergoed wordt. Tot 2017 werd ik door 90% van de zorgverzekeraars vergoed. Dat is nu niet meer zo.

 2018 Volgens de op de website zorgverzekeraar vermelde voorwaarden en vermeld via Zorgdirect

”Pakket aanvullende verzekering: Alternatieve geneeswijzen. zorgverlener aangesloten bij VBAG”.
Duidelijk vermeld op hun website zonder uitsluitingsclausules. (18 dec- 2017)


  • Ja – Zorgdirect –  CZ – waarschijnlijk Delta Loyd – Ohra –
  • Nee – Bij zorgverzekeraars VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, ZEKUR, United Consumers, Univé en UMC dient de zorgverlener (therapeut) vermeld te zijn in Vergelijk & Kies om voor vergoeding in aanmerking te komen. Dat is niet zo.
  • Nee – De Amersfoortse, DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid: natuurgeneeskundige therapie wordt alleen vergoed voor de kosten van een consult bij een arts.
  • Voor alle zekerheid is het altijd verstandig het zelf na te vragen of op te zoeken bij uw zorgverzekeraar.

Kosten van consult en behandeling: Een eerste consult/behandeling vraagt 45 tot 90 minuten, afhankelijk van uw hulpvraag, maar bij een eerste contact kan ik u wel een indicatie geven.

Kosten voor een consult en behandeling worden berekend aan de hand van de tijdduur. Daarbij zal ik altijd mijn uiterste best doen de juiste balans te vinden tussen een optimale behandeling in de kortst mogelijke tijd.
Het tarief is € 55,– per uur.

Bij gecompliceerdere ziektebeelden zal ik u, ter voorbereiding op onze afspraak, ook vragen om een vragenlijstje in te vullen. De duur van vervolg afspraken hangt af van de gekozen behandelwijze.

In verkeer met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de Klacht en tuchtregeling van de V.B.A.G/RBCZ. Aangesloten bij de geschillencommissie  SCAG