’Helpt infrarood echt voor mijn pijnlijke spieren en gewrichten. Ik heb ‘fibromyalgie’?
Een steeds terugkomende vraag, ook al is infrarode stralingswarmte via lamp, sauna of deken zeker geen nieuw begrip. ‘JA zeker !!’, is dan mijn antwoord. Om mijn volmondig JA nog meer kracht bij te zetten heb ik vandaag even gegrasduind in PUB.MED naar nog meer wetenschappelijk studies over de positieve effecten van Ver-Infrarood licht (Far-Infrared)

Pub-Med is de US National Library of Medicine National Institutes of Health: Zoekmachine. 

PubMed biedt een samenvatting van 29 miljoen citaten uit studies over ‘Bio-Medical en Life-Science’, gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en boeken. Met links naar de oorspronkelijke wetenschappelijke studies en volledige tekst van PubMed Central en de websites van de uitgevers.

Hieronder twee relevante studies met ver-infrarood licht. Kort samengevat en met de link naar de originele publicatie.

1 – Vermindering van pijn na gebruik van een Bio – Keramisch ver-infrarood hemd voor patiënten met fibromyalgie.
Gerandomiseerde gecontroleerde trial – Santos E Campos MA, et al. Altern Ther. Health Med. 2017.

In de studie droegen de deelnemers een hemd met ingeweven draden die ver-infrarood uitstraalden.
Dit had een gunstig effect op de gezondheid en gaf vermindering van pijn bij alle deelnemers die fibromyalgie hadden. Conclusie was dat dit een goedkoop, eenvoudig toe te passen en effectief hulpmiddel was bij de behandeling van Fibromyalgie.

Een infrarood hemd of een infrarood deken met draden die ver-infrarode straling afgeven! Wat is eigenlijk het verschil anders dan dat u in en deken ook heerlijk kunt relaxen. PUB.MED links naar studie

2 – Far-infrared ray pleisters verlichten de pijn en verbeteren de gevoeligheid van de huid in het myofasciale pijnsyndroom: een dubbelblinde gerandomiseerde gecontroleerde studie uit 2017.

Maar hoe positief ook, een kleine pleister kan natuurlijk nooit het effect evenaren van het liggen op of in een infrarood deken. PUB.MED Infrared studie

mei 2nd, 2019

Posted In: Infrarood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *