Wat is FIR-Ver-infrarood straling

 

Ver-infrarood warmte verwarmt het lichaam van binnen zonder de lucht er omheen te verwarmen.

Ver-infrarode straling wordt door de cellen diep in het lichaam geabsorbeerd en dat verhoogt op een veilige manier de lichaamstemperatuur. FIR licht warmt het lichaam zonder dat de lucht tussen de bron en het lichaam wordt verwarmd. FIR is volkomen veilig; in feite 80 % van de zonnestralen bevinden zich in het lage, ver infrarood veld. FIR golven resoneren met organische materie en dringen diep door in het lichaam.

Het energie niveau van het water in de cellen van het lichaam wordt zachtjes verhoogd door resonerende opname wat het lichaam van binnen aangenaam verwarmd. Het lichaam kan tot ongeveer 90% van FIR warmte opnemen in tegenstelling tot gewone warmte producten waarvan het lichaam ongeveer 20% kan absorberen.

Studies laten zien dat FIR therapeutische temperaturen veel langer effect geven en er minder warming nodig is dan gebruikelijke therapeutische verwarmingsmethodes

Ver-Infrarood verwarmt het lichaam van binnen. De temperatuur instelling hoeft daarom niet hoger te gaan dan max 60 C Bij een gewone infrarood deken kan dat wel, soms tot 80 Celcius. Dit met het risico op oververhitting. Doorbranden en hogere slijtage van het systeem.

De temperatuur is maar één aspect van FIR ver infrarood straling.
Ook op een temperatuur van 30 graden werkt de microfunctie van FIR op de lichaamscellen.
Echter wanneer de temperatuur hoger is gaat het effect dieper en wordt het lichaam intenser warm.

De therapeutische waarde van ver-infrarood is hoger dan van een gewone infrarood deken.
Ook kunt u hier zo vaak en lang u wilt gebruik van maken.

Far-infrared verder uitgelegd

 

Bekijk het assortiment infrarood dekens