Veel gestelde vragen over de dekens, over infrarood straling, over uitproberen etc

 

Wat is het verschil tussen een goedkopere infrarood deken en een FIR – ver-infrarood deken?
Lees meer

Ver-Infrarood verwarmt het lichaam van binnen. De temperatuur hoeft daarom niet hoger te gaan dan max 60 C Bij een gewone infrarood deken moet dat wel, soms tot 80 Celcius, dit met het risico op oververhitting van het systeem. Ook gebruikt een gewone infrarood deken meer stroom. Verder is de therapeutische waarde van ver-infrarood hoger dan van een gewone infrarood deken. Ook kunt u van een FIR deken zo vaak en lang u wilt gebruik van maken. Waarschuwing. Een infrarood deken met een temperatuur instelling tot 80-90 Celsius is geen Ver-Infrarood deken, ongeacht wat de adverteerder schrijft.

Kan ik de deken uitproberen ?
Lees meer

Ja dat kan. U koopt de deken en gebruikt  hem 1 of 2 weken om te ervaren wat de deken voor u doet. Bent u blij met uw aankoop dan blijft alles zoals het is. Bent u niet blij met uw aankoop dan wordt de koop omgezet in een huurperiode van 1 of 2 weken.
U neemt contact op met ons en stuurt, of brengt de deken in goede en onbeschadigde staat terug.
U ontvangt dan binnen enkele dagen uw aankoopbedrag terug min portokosten en de huurprijs.
De huurprijs is € 35,– voor één week en € 50 voor twee weken  – voor de infrarooddeken 2BII
De huurprijs is € 45,– voor één week en € 65 voor twee weken  – voor de infrarooddeken 2BIII 3 zones.
We hebben gekozen voor deze aanpak omdat we minder dan 3 % van de dekens terug ontvangen en het meer geld en tijd kost voor u en ons om eerst een gebruikte deken op te sturen, te verhuren en die later weer om te wisselen voor een nieuwe.
Heeft u hierover nog vragen bel ons 0135435922 of stuur een email – info@essentialelements.nl. per WhatsApp kan ook op 0654771066.
Wat is het verschil met de normale bedenktijd van 14 dagen die ik heb nadat ik een aankoop heb gedaan?De bedenktijd in de leveringsvoorwaarden is bedoelt om de koper te beschermen tegen impulsieve aankopen. Maakt u gebruik van de voorwaarde in de leveringsvoorwaarden dan stuurt u de deken na overleg met ons binnen 14 dagen in ongebruikte staat en in de orginele verpakking terug.

Kan ik een deken huren voor een langere periode zonder dat ik een deken koop?
Lees meer

We hebben meestal enkele dekens beschikbaar voor verhuur. De huurperiode bedraagt dan minimaal 1 maand en maximaal 2 maanden. Kosten tot maximaal € 150,–

Is Ver-infrarode warmte goed bij reumatische klachten?
Lees meer

Mensen met reumatische en gewrichtsklachten hebben vaak veel minder pijn in een warm klimaat. De infrarood warmte deken heeft een soortgelijk weldadig effect op spieren en gewrichten. Bij artrose, bewegingsbeperking, stijve spieren, fibromyalgie en de ziekte van Bechterew doet infrarode stralingswarmte wonderen voor uw pijnklachten. De warmte van de infraroodstraling dringt diep door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Doordat de spierspanning afneemt en de ledematen minder stijf zijn neemt ook de gewrichtspijn af.(Niet toepassen bij een acute reumatoïde artritis of jicht. Als de reumatoïde artritis weer rustig is mag het weer wel en voelt dan ook heel prettig.

Wat is het voordeel van een infrarood deken tegenover een infrarood sauna
Lees meer

Een wikkel of slaapzak (zoals onze dekens)  hebben een aantal voordelen boven een infrarood sauna.
Omdat de deken het lichaam omhult en er geen straling verloren gaat in de ruimte kan een infrarood deken tot 25% effectiever zijn.

Wat is het verschil tussen Ver-Infrarode stralingswarmte en een elektrische deken.
Lees meer

Infrarode straling is slechts een deel van het hele lichtspectrum. In de deken zitten “carbon wires” draden die alleen de lange golven van dat deel van het spectrum doorgeven dat infrarood heet en wat een therapeutische werking heeft. ( Infarood laser licht wordt bv. gebruikt om ontstekingen en lichaamsweefsel sneller te genezen) In de deken worden ”carbon wires” gebruikt die alleen ver-infrarood (far-infrared) doorgeven dat het diepst doordringt. Studies laten zien dat deze therapeutische temperaturen veel langer effect geven en er minder hitte nodig is dan gebruikelijke therapeutische verwarmingsmethodes.
Infrarood licht en straling kun je met het blote oog niet zien. Het heeft lange golven die dieper doordringen dan bv. rode, blauwe en gele golven uit het spectrum.De warmte van een elektrische deken is een oppervlakkige warmte en heeft geen therapeutische werking.

Moet ik de deken voorverwarmen en hoe lang mag ik er in?
Lees meer

5 tot 10 minuten voorverwarmen is aanbevolen. U mag in principe zo lang als u wilt van de deken genieten maar de meeste gebruikers kiezen voor 30 tot 50 minuten. Leg de deken op een zachte ondergrond dat ligt prettiger

Wat doe ik aan in de deken?
Lees meer

We adviseren dunne gemakkelijk zittende katoenen kleding.

Is de deken veilig?
Lees meer

In deze systemen wordt ultra-low volts (DC 36V) toegepast en dat is absoluut veilig. Onze deken heeft ook een zeer lage EMF (gevaarlijk elektromagnetische straling), slechts 3 milliugraus

Hoe weet ik dat ik een veilige delen van goede kwaliteit deken ontvang?
Lees meer

Bij de deken wordt een goede handleiding met technische specificaties geleverd door de fabrikant. Verder een Nederlandse handleiding en een  deugdelijk bewijs van een CE keuring. Een label in de deken en vermelding op handleiding van de fabrikant. Verder de fabrieksgarantie van 1 jaar. Het is ook belangrijk dat er Carbon draden inzitten en geen metaal of koper

Heb ik garantie op de deken?
Lees meer

U heeft de normale fabrieksgarantie van een jaar op uw deken. Vanzelfsprekend is de garantie niet van toepassing op oneigenlijk gebruik.
Doet zich na deze periode een probleem voor dan zullen we dat proberen te repareren/vervangen tegen kostprijs. Gelukkig gebeurt niet niet vaak.

Wat is het verschil tussen – Infrarood deken PH-2B en PH-2B III (3 zones).
Lees meer

Bij Model PB 2 wordt de deken overal dezelfde temperatuur. Bij Model PB III 3 zones kunnen er tegelijkertijd drie verschillende temperaturen worden ingesteld. Boven, in het midden en onder. Bij dit model zitten er ook flappen over de schouders die de deken goed afsluiten. Uit de flappen komt geen warmte. Beide modellen worden gebruikt voor pijnbestrijding maar het model met de drie zones is extra handig in een salon of wellness centrum wanneer er bv met pakkingen om buik en heupen wordt gewerkt.

Waarom is er prijsverschil tussen de gewone infrarood en de ver-infrarood dekens.
Lees meer

De productie van een Far-Infrared deken is duurder door het gebruikt van andere materialen.

Zijn de infrarood dekens geschikt voor iedereen ?
Lees meer

De infrarood dekens zijn in principe geschikt voor iedereen. Mens, jong en oud en ook voor dieren.
Heeft u echter twijfels of bv ernstige gezondheid klachten en vraagt zich af of het voor u, in uw omstandigheden geschikt is stuur ons een e-mail of vraag het uw arts.  De temperatuur van de dekens is instelbaar dus het kan bv zijn dat hogere temperaturen in zo’n geval niet aan te bevelen zijn maar iets lagere weer wel. In de praktijk voor pijnbestrijding en door de website heb ik meer dan 15 jaar ervaring met de positieve effecten van infrarode stralingswarmte op pijn en gewrichtsklachten.

Is de ver-infrarood stralingswarmte goed voor mijn immuunsysteem?
Lees meer

Door de infrarood stralingswarmte stijgen ook de hartslag en de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Niet alleen worden afvalstoffen sneller afgevoerd ook voedings- en bouwstoffen worden sneller aangevoerd. Hierdoor kan het lichaam ook sneller herstellen van een grote inspanning of een aandoening. Doordat er veel warmte wordt opgewekt in het lichaam ontstaat er een soort koortsreactie. De afvalstoffen en ziektekiemen worden zo snel mogelijk het lichaam uitgewerkt. De gehele weerstand, de afweer tegen virussen en bacteriën wordt hierdoor versterkt.

Kan ik de infarode deken gebruiken tijdens een chemokuur?
Lees meer

Het is verstandig om hierover eerst met uw oncoloog te overleggen.
Er zijn klinieken waar hyperthermie wordt toegepast samen met chemo in de behandeling van kanker om de effectiviteit van de behandeling te versterken. Bij total body hyperthermie wordt de warmte door infrarood straling opgewekt en bij lokale hyperthermie door korte elektromagnetisch golven.

 

Bekijk het assortiment infrarood dekens