Echt fijn om een artikel in het Medisch Dossier te lezen over de voordelen van het nog veel te onbekende Lage Intensiteit Laser. Medisch Dossier is de Nederlandse uitgave van het Engelse ”What Doctors don’t tell you”. Het staat elke maand vol met waardevolle informatie over ziektes en gezondheid. Ze doen stevige onderzoeken en slaan bruggen tussen regulier en complementair.

“En er was laserlicht…
Laserlicht – fotobiomodulatie – is een heel nieuw middel voor spier- en gewrichtspijn, wondgenezing, ontsteking, stemmingsstoornissen en nog veel meer. Celeste McGovern heeft het onderzocht.

Het beste van sciencefiction-geneeskunde kunt u zien in de films en series van Star Trek, aan boord van het ruimteschip de USS Enterprise. Een patiënt met een gapende wond, veroorzaakt door een futuristisch wapen, wordt ‘overgestraald’ naar het ruimteschip. Daar, in de ziekenboeg, richt ‘Bones’ McCoy met een handzaam apparaatje een straal licht op de wond. Je ziet de wond snel kleiner worden en binnen enkele seconden verdwijnen, zonder het kleinste litteken achter te laten.

Het werkt in het echte leven niet zo snel en niet zo perfect, maar we kennen de techniek van genezing door licht al wel. Het heet LLLT (low level laser therapy: laagvermogen-lasertherapie) en wordt door enkele toonaangevende geneeskundigen al tientallen jaren gebruikt. En de techniek gaat met de snelheid van het licht vooruit. …..”

Het hele artikel staat in de uitgave van februari 2019. Website Medisch Dossier.

maart 12th, 2019

Posted In: Laser Therapie, Softlaser therapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *